2 Mart 2009 Pazartesi

creemos en los sueños

creemos en los sueños

buena vista social club

Küçük bir yolculuğa çıkalım, bavula dahi gerek yok, duyularınız adına bir an için durup kendimizi hissedelim. Hızla giden zamana inat bir süre akrep ve yelkovanı tarafımıza çekelim...

Gözlerinizi kapatın, ahmet çakar moduyla sesleniyorum şu an. Gözlerinizi kapatın. Kendinize bir bilet alın araç kullanmanıza gerek yok. bilet sadece sizi yolcu olarak tanımlayacak kağıt parçasıdır. evet yolcu ve yabancısınızdır artık. en sağlam düğümlerle kendinizi bağladığınız o ipleri kopartacak cesarete hiç sahip olamadığınız kötü günler geride kalmaya başladı bile. şimdi yolculuk vakti...

sıcak memleketlerin sıcak havasının iyot kokulu denizlerinden esen meltemlerle dans zamanı. ritimleri bilmenize gerek yok müzik size istediğinizi verecek, tüyleriniz ürperecek öncelikle, sonra akışına bırakmak için düşünmenize fırsat bulamadan dans ediyor olacaksınız. öyle bildiğiniz dans gibi dans değil bu. yani kendinizi garip şekillere sokmayacak, utanmayacaksınız. yapacağınız şey ilkbaharda yeni yeşeren bir ağacın dallarına sevgilinin parmaklarından ilk dokunuş gibi tutunup salınacaksınız boşlukta hepsi bu.

her seferinde tanıdık gelecek notalar. işte burası benim evim diyecek kadar çabucak bağlanıp derin derin içinize çekeceksiniz hayatın.

hayatın zorluklarıyla yıkanmış bünyelerin hayatın güzelliklerini size sunmalarını bekleyin. sıcacık bedenlerin üzerine yağan yaz yağmurlarının neler hissettirdiğini hatırlayacaksınız. bırakın birbirine girsin çalgıların eşsiz ritimleri, bırakın daha yüksek tonda söylesin o esmer tombul kadın.
ince belli kıvrak figürler ile salınsın çilek kokulu, çiçekli elbiseler.

En güzel tanım yine küba sokaklarından geliyor;

creemos en los sueños

yani;

Biz hayallere inanırız.

Manuel Galban,gitarı klavyeyi alıp gelecek. Cachaíto Lopez, double bass ile çoşkuyu körükleyecek, Manuel Guajiro Mirabal trompeti ile ritimleri dansa kaldıracak.
Ibrahim Ferrer
ismini bir kez daha size duyuracaklar. ve diğerleri ile tanışmış olmaktan mutlu olarak gözlerinizi açacaksınız.

Hoşgeldiniz.
Peki,
Bir daha?

Bilmeyenlere not, Üstelik bu müzikleri dedelerimiz yaşta insanlar yapacak. Bir çoğu zaman kavramına inat sürdürüyorlar yaşamlarını, direnmeye devam ediyorlar ellerinde puroları ve gözlerinde gülümseyen pozları.

1 yorum: